http://deopstapnoordwijkerhout.nl/wp-content/uploads/2020/11/deopstap-gespecialiseerde-pedagogische-begeleiding.jpg
http://deopstapnoordwijkerhout.nl/wp-content/uploads/2019/09/slider-b-1.jpg
http://deopstapnoordwijkerhout.nl/wp-content/uploads/2020/02/slider2b-2020.jpg
http://deopstapnoordwijkerhout.nl/wp-content/uploads/2019/09/silder-b-2.jpg

Gespecialiseerde begeleiding

De opstap is een kleinschalige zorgorganisatie die zich richt op kinderen en jongvolwassenen met autisme, ADHD, angststoornissen en/of andere gerelateerde problematiek.

Therapeutisch werken met paarden

Individuele begeleiding waarbij gebruik wordt gemaakt van interventies en oefeningen met paarden die doelgericht zijn. Bijvoorbeeld het werken aan zelfvertrouwen en assertiviteit.

 

Begeleiding voor het hele gezin

Ouders en kinderen kunnen bij De Opstap gezamenlijk werken aan doelen. Met samenwerkingsoefeningen bij de paarden komt het gezin in beweging.

Ervarings- gerichte begeleiding

Individuele begeleiding die bij uitstek geschikt is thuiszittende jongeren. De begeleiding wordt gegeven in de werkplaats waarbij activering en zelfstandigheid centraal staat.

Team

De Opstap heeft sinds September 2020 versterking gekregen van 2 nieuwe teamleden, Rutger en Janna.

Linda Van Eeden

Sinds 2016, oprichter

Linda van Eeden is pedagoog en heeft jarenlange werkervaring binnen de Kinder-Jeugdpsychiatrie. Mede hierdoor kan kwaliteit gewaarborgd worden in de begeleiding. Mijn passie voor het werken met paarden is al in mijn jonge jaren ontstaan, en voor mij als een tweede natuur geworden.

Janna Baldwin

Sinds 2020 bij De Opstap

Ik ben opgeleid als maatschappelijk werker en sociaal pedagogisch hulpverlener. De afgelopen 10 jaar heb ik ervaring opgedaan binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) als behandelaar en zorgcoordinator. Vanuit mijn passie voor paarden ben ik naast mijn werk in de GGZ, het ervaringsgericht werken met paarden in de hulpverlening gaan inzetten. Dit doe ik met ontzettend veel plezier en per 1 september volledig bij De Opstap Noordwijkerhout.

Rutger Van Eeden

Sinds 2020 bij De Opstap

Sinds een half jaar ben ik werkzaam als begeleider bij De Opstap. Hiervoor ben ik werkzaam geweest als agrariër.
Ik begeleid graag kinderen in de natuur en door middel van werkzaamheden in de werkplaats.

Nieuw aanbod

Door de samenwerking kunnen wij naast de 1 op 1 begeleiding, ook een groepsaanbod aan gaan bieden. Hierbij kan gedacht worden aan sociale vaardigheidstraining. Daarnaast willen we prioriteit gaan geven aan het gezin als geheel. Door de samenwerking komt er de mogelijkheid voor ouder en/of gezinsbegeleiding.

Op Bezoek

Kom langs bij De Opstap voor een werkbezoek of teamvergadering op locatie. Vanwege onze buitenlocatie is het goed mogelijk om met een team (max 12 personen) Corona-proof te komen vergaderen in de buitenlucht (overdekt) en tussen de paarden. Wees welkom en ervaar de kracht van de natuur en dieren voor jullie team en clienten.