Team

Linda van Eeden

Linda van Eeden is pedagoog en heeft jarenlange werkervaring binnen de Kinder-Jeugdpsychiatrie. Mede hierdoor kan kwaliteit gewaarborgd worden in de begeleiding. “Mijn passie voor het werken met paarden is al in mijn jonge jaren ontstaan, en voor mij als een tweede natuur geworden.” Naast de opleiding Pedagogiek heeft Linda de specialisatie ‘Hulpverlening met behulp van paarden’ bij de hogeschool Leeuwarden gevolgd.

Janna Baldwin

Janna is opgeleid als maatschappelijk werker en sociaal pedagogisch hulpverlener. De afgelopen 10 jaar heeft zij ervaring opgedaan binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) als behandelaar en zorgcoördinator. “Vanuit mijn passie voor paarden ben ik naast mijn werk in de GGZ, het ervaringsgericht werken met paarden in de hulpverlening gaan inzetten. Dit doe ik met ontzettend veel plezier bij De Opstap Noordwijkerhout.”

Rutger van Eeden


Rutger is autisme-coach en werkzaam als begeleider bij De Opstap. Voorheen is hij werkzaam geweest als agrariër. “Ik ben praktisch ingesteld en begeleid graag kinderen  bijvoorbeeld door middel van werkzaamheden in de werkplaats”. Rutger is toezichthouder van het naastgelegen Leeuwenhorst bos. Hij kan als geen ander natuur, techniek en educatie combineren met begeleiding. Rutger is bekend met de Nederlandse gebarentaal.

Diane Bremmer


Diane Bremmer heeft de opleiding sociaal pedagogische hulpverlening afgerond en is GGZ agoog. De afgelopen jaren heeft zij in de specialistische kinder- en jeugdpsychiatrie gewerkt.
De wens om hulpverlening met dier interventies te combineren is tijdens mijn studie ontstaan. Met veel enthousiasme ben ik werkzaam bij De Opstap.
Samen met haar Spaanse waterhond Basta volgt Diane de opleiding Animal Assisted Interventions.

 

Linda Ouwehand


Linda Ouwehand is opgeleid als systeem therapeutisch werker. Zij heeft veel ervaring binnen het expertise centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie en is werkzaam geweest op verschillende behandelgroepen. Linda’s specialisme ligt op het gebied van gezinsbegeleiding. Dit doet zij bij De Opstap door middel van ervaringsgerichte oefeningen. “Ik vind het belangrijk om te luisteren naar de verhalen en op zoek te gaan naar de mogelijkheden tot verandering en verbinding”

Angela Jansen


Angela Jansen is opgeleid als instructeur paard en gedrag. Zij is deskundige op het gebied van paardentrainingen en communicatie. Angela ondersteunt De Opstap bij de begeleiding en de training van de paarden. Angela werkt met veel passie in haar vakgebied en brengt daarmee mens en dier samen. “Mijn missie is om samen te werken door middel van de juiste communicatie. Ik maak van een probleem graag een uitdaging”

Jan Vrolijk


Jan is opgeleid als docent Lichamelijke Opvoeding en werkzaam als begeleider bij de Opstap. Voordat hij bij de Opstap kwam werken heeft hij gewerkt als docent in het praktisch gericht middelbaar onderwijs. Tevens werkte hij als natuurgids en ondersteuning in de bouw. Jan kan hierdoor diverse bewegelijke activiteiten, natuur en moestuin, maar ook technische activiteiten inzetten bij de begeleiding. “Ik vind het leuk om buiten te zijn met kinderen en verwonder graag de mensen om mij heen.  Met mij leer je van alles en verveel je je nooit!”.

Ravi van der Hart


Ravi werkt als ervaringsdeskundige bij De Opstap. Hij kan autisme vanuit zijn eigen ervaring en perspectief bekijken, ondersteunt en adviseert collega’s. Ravi assisteert bij de begeleiding van de kinderen en is actief in het groepsaanbod. Ook houdt hij zich bezig met de zorg van de dieren en de faciliteiten . Voordat hij bij de Opstap kwam heeft hij gewerkt als timmerman. Verder is hij sportief, dol op dieren, speelt hij gitaar en kan hij lekkere verse pasta maken.
“Ik ben een goede luisteraar, en vind het leuk om met kinderen en jongeren om te gaan”.

Amber Duindam

Amber is de stagiaire van De Opstap. Ze zit in haar derde jaar van de opleiding Sociaal Werk op de Hogeschool Leiden. Vier dagen in de week is ze bij De Opstap aanwezig om stage te lopen. “Ik heb gekozen om bij de Opstap stage te komen lopen, omdat ik altijd al een passie heb gehad voor de natuur. Hiernaast vind ik het ook leuk om creatief bezig te zijn. Ik vind het leuk dat ik deze interesses en mijn opleiding bij de Opstap kan combineren tijdens de begeleiding.”

Lieneke Hogervorst


Lieneke is opgeleid als pedagoog en psycholoog. Zij heeft veel ervaring in het hoger- en middelbaar onderwijs. Lieneke’s specialisme ligt op het gebied van de combinatie zorg en onderwijs. Dit doet zij bij De Opstap middels individuele en groepsbegeleiding van de kinderen in samenwerking met diverse scholen. 
Lieneke heeft een grote liefde voor bloemen en groen. “Ik ben ervan overtuigd dat het voor iedereen goed is om lekker veel buiten bezig te zijn. Bij De Opstap kan ik de zorg voor kinderen in een groene omgeving combineren.